Behandlingsfilosofi

Behandlingsfilosofi & Metod

Efter alla år som behandlare har jag utvecklat ett synsätt och en metod som förändrar människor, som hjälper dem att hitta vägen till ett bättre liv och att därefter fortsätta utvecklas. Utifrån den metoden har jag byggt Human Gardenings värderingar och vi kallar den ”vår behandlingsfilosofi”.
 
Filosofin grundar sig i en obändig tro på att alla kan förändra sig själva och sitt liv. En tro på att med rätt hjälp är det möjligt. Det är svårt, kanske omöjligt, att göra förändringen själv.
 
Det är inte speciellt svårt att sluta med saker som skadar eller är dåliga under en period.  Många har slutat använda alkohol eller droger eller lyckats bryta destruktiva mönster 100-tals gånger, men förr eller senare återfallit.
 
Vad vi lär ut är hur man ska göra för att inte börja igen. Ofta saknas kunskaper och insikter om sig själv, men också någon som vägleder, lyssnar och utmanar.
 
Vi har det som krävs för att ge möjlighet att aldrig mer återgå till ett aktivt beroende. Vi är med våra patienter och deras anhöriga på den resan, snarare som medresenärer än som experter på hur andra ska leva sina liv. Svaren hittar vi tillsammans, med kunskap, erfarenhet och vägledning men utan pekpinnar.
 
Vi arbetar på samma nivå som våra deltagare, patienter och klienter. I behandlingssammanhang brukar vi säga att vi arbetar i ögonhöjd. Egentligen är det ingen skillnad på våra patienter och deras närstående och på oss. Det som skiljer oss åt är att vi vet hur man gör för att göra dessa förändringar och vi har gjort dem själva. Vi på Human Gardening arbetar med hjärtat, har ett starkt personligt engagemang och en gedigen tro på metoden och modellen.
 
Vi kan utlova förhöjd livskvalitet redan efter några veckor i behandlingen. Detta innebär inte att alla problem försvinner på denna tid men skillnaden är ändå avsevärd på ett känslomässigt plan. Detta skapar en drivkraft att vilja fortsätta förändras.
 
Ärligheten är grunden för ett framgångsrikt behandlingsarbete och behandlingsresultat. Allt vi gör syftar till att öka graden av ärlighet och medvetenhet hos våra deltagare, både i behandlingen och på våra utbildningar. Genom att vara ärliga kan vi börja arbeta med de bakomliggande problemen som kan orsaka återfall.
 
Villigheten och viljan till förändring kan skifta under behandlingstiden. Med ökad kunskap ökar oftast den viljan och villigheten till att tänka annorlunda och göra nya saker och se sig själv på ett nytt sätt.
 
Det viktigaste är inte behandlingens längd eller tidsaspekten. Resultatet beror mer på graden av insikter och villigheten att följa metoden och den förändring detta kommer att innebära.
 
Vi tror att om du läser detta så har din förändringsprocess redan påbörjats på något sätt. Att kontakta oss kan vara ett av dina viktigaste beslut i livet. Oavsett om du är anhörig, personalansvarig, kollega eller den som själv är beroende eller alkoholist.  
 
Välkommen att höra av dig!
 
Mikael Lund
Grundare

Behandlningsalternativ

Se våra olika behandlningsalternativ

Ta kontakt

Vi finns här och kan hjälpa till